anemone, blue, flowers-2396299.jpg

De mooiste tuinplanten voor 2023

De lente komt eraan, dus het is tijd voor het planten van nieuwe flora. Tijdens de oude lentefeesten plantten mensen zaadjes en beschilderden ze eieren. Nu kun je de lente inluiden door je tuin een lekkere opfrisser te geven, zodat deze er weer mooi bloeiend bijstaat. In dit artikel leggen we uit welke planten je het beste in je tuin kunt plaatsen en waarom deze zo passend zijn in de lente.

Een lekkere geur en het hele jaar door groen

Je kunt de meeste tuinplanten kopen in tuincentra of simpelweg online bestellen. En als je echt een bijzondere, mooie lenteplant in je tuin wilt, dan is de Toscaanse Jasmijn echt een must have. Deze prachtige klimplant bedekt niet alleen je kale houten schutting het hele jaar door met haar prachtige donkergroene bladeren, maar bloeit van mei tot en met september in prachtige witte bloemetjes die een zoete vanille geur verspreiden. Zorg dat deze zoete plant beschut is tegen de wind, maar wel lekker de volle zon kan pakken. Zo zorg je dat jouw nieuwe Jasmijn het hele jaar blijft genieten.

Een lente investering

Heb jij al mooie bloeiende tuinplanten? Dan kun je in de lente ook investeren in planten die pas in de zomer beginnen met bloeien, maar de bijen en vogels tijdens de lente al voeding geven. Een klassieke tuinplant is de Hortensia. Deze plant groeit goed en komt in veel verschillende soorten met allemaal hun eigen kleur, maar je kunt de kleur van de plant ook zelf beïnvloeden door te werken met de Ph-waarde van de grond waar ze in staan. Is experimenteren echter niet jouw ding, dan kun je ook de pluimhortensia aanschaffen. We zien de Boerenhortensia vaak bij mensen in de tuin, dus met de Pluimhortensia heb je een meer unieke versie van deze klassieke plant in handen. De hortensia groeit in de zomer en de herfst, waarbij de kleur vaak evolueert in het verloop van tijd. Zet je Hortensia in de halfschaduw en houd de grond van de plant nat, dan is jouw plant helemaal gelukkig.

Een sterke basis begint in de lente

Nog een plant die je het beste in de lente kunt planten, zodat je er later optimaal van kunt genieten, is de IJzerhard. Om deze naam eer aan te doen, plant je hem het beste in de lente, zodat deze alle goede voedingsstoffen en zonlicht krijgt die het nodig heeft om een mooie opvulling te zijn in de lege ruimtes in je tuinbed. De IJzerhard, ook wel Verbena, bloeit vanaf juni tot en met de herfst in prachtige paarse bloemetjes. Koop je de Citroen Verbena dan kun je de blaadjes van deze wit bloeiende plant gebruiken om thee van te zetten. Deze thee werkt licht ontspannend en helpt met de spijsvertering. Een handig plantje dus voor in de tuin.

Een gevaarlijk, duurzaam plantje

Heb jij geen huisdieren en kinderen, maar geniet je wel van kleur in de tuin? Dan is de Ridderspoor een perfecte tuinplant voor jou. Deze giftige plant is prachtig in elk wildplukboeket en is ongelooflijk sterk. Deze tuinplant bloeit vanaf de voorzomer tot en met de herfst en sterft vervolgens af. Dit is niet erg, want de Ridderspoor sterft enkel af boven de grond. Onder de grond overwintert de plant, zodat deze in de lente weer kan opbloeien. Met de Ridderspoor weet je zeker dat je een prachtige plant in je tuin hebt die zichzelf elk jaar weer vernieuwt. Je hoeft je zeker niet schuldig te voelen over het snoeien van de bloemen, want je kunt hiermee zelfs een tweede bloei stimuleren als je dit op de juiste manier doet. Zo haal je het meeste uit jouw Ridderspoor en heb je dus een duurzame investering in je tuingrond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *