Bespaar geld op uw Cv-installatie in de zomer door deze tips te volgen.

In de zomer denken de meeste mensen niet aan hun cv-installatie. Het is immers warm en de verwarming hoeft niet aan. Toch kan uw cv-installatie ook in de zomer energie verbruiken en uw energierekening verhogen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om energie te besparen met uw cv-installatie in de zomer. In dit artikel geven we u enkele handige besparingstips.

Zet de thermostaat lager

Als u de thermostaat een paar graden lager instelt, kunt u energie besparen en toch een comfortabele temperatuur behouden. U kunt bijvoorbeeld de thermostaat op 18 graden Celsius instellen in plaats van op 20 graden Celsius. Dit kan u al snel enkele tientjes per jaar besparen. Een aantal tientjes lijkt niet veel maar denkt u anders eens als volgt: van de besparing kan ik weer een aantal maanden mijn telefoonabonnement betalen. Dan klinkt het al heel anders is het niet?

Gebruik een programmeerbare thermostaat

Met een programmeerbare thermostaat kunt u de temperatuur automatisch aanpassen op basis van uw dagelijkse routine. Zo kunt u de temperatuur verlagen wanneer u niet thuis bent en weer verhogen wanneer u terugkomt. Dit kan u nog meer energie besparen en uw comfort verhogen. Daarbij komt ook nog eens het voordeel dat u niet kan vergeten om de thermostaat laag te zetten. Scheelt toch weer een schrikmoment wanneer u aangekomen op uw werk beseft dat u de thermostaat bent vergeten laag te zetten.

Houd de ramen en deuren gesloten

Als u de ramen en deuren gesloten houdt, voorkomt u dat warme lucht naar binnen komt en koude lucht naar buiten gaat. Dit kan uw energierekening aanzienlijk verlagen. Als u toch frisse lucht wilt, kunt u beter een raam op een kier zetten dan alle ramen en deuren open te laten staan. De deuren of ramen tegenover elkaar open zetten is natuurlijk wel een goed idee als u even de hitte uit uw huis wilt halen. Maar doe dit dus zo kort mogelijk.

Onderhoud uw cv-installatie

Zorg ervoor dat uw cv-installatie goed onderhouden wordt, zodat deze efficiƫnt werkt. Vervang bijvoorbeeld de filters regelmatig. Een goed onderhouden cv-installatie verbruikt minder energie en gaat langer mee. Ook vergroot een regelmatig onderhoud de veiligheid van de installatie. U verkleint dan bijvoorbeeld de kans op bijvoorbeeld een koolmonoxide vergifteging.

Gebruik een ventilator om je ruimte koel te houden

Door ventilatoren te gebruiken, kunt u de luchtstroom in uw huis verbeteren en de temperatuur verlagen zonder uw cv-installatie te gebruiken. Dit kan u veel energie besparen en uw comfort verhogen. Zet bijvoorbeeld een ventilator in de hoek van een kamer waar de warmte zich ophoopt en zet de ventilator aan als het buiten warm is.

 

Tot slot:

Door het verminderen van het energieverbruik door bewustwording en het nemen van maatregelen kunnen de kosten in het verbruik van energie gedrukt worden. Dit is ook gunstig voor de mensen die gebruik maken van het prijsplafond. Deze laatste maatregel van de overheid zal namelijk voor een jaar worden ingezet. Door zelf maatregelen te treffen zorg je voor een kostenbesparing op de lange termijn, dus ook na het stopzetten het plafond.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *