tiles, tile, gray-248638.jpg

De huidige tegeltrends rondom een stijlvolle keuken en woonkamer 

Tegels spelen een grote rol in het ontwerp van zowel keukens als woonkamers. Ze zijn niet alleen functioneel en duurzaam, maar laten ook je persoonlijke stijl naar voren komen. De wereld van tegels evolueert voortdurend, daarom is het belangrijk dat je een goede keuze maakt bij het kiezen van jouw tegels. In deze blog vertellen wij jou iets over de huidige trends. 

  1. Marmer

Marmer is al lange tijd een symbool van luxe en verfijning. In moderne keukens en woonkamers zien we een terugkeer van deze liefde voor marmeren tegels. Deze stijl voegt een tijdloze elegantie toe en creëert het gevoel van ruimte en lichtheid. De klassieke combinatie van wit marmer met daarin grijze aders is altijd in de mode, maar er zijn nu ook marmeren keukentegels in diverse kleuren en patronen in de mode 

  1. Betonlook 

Een andere opkomende trend is de betonlook. Betonnen tegels geven een moderne, industriële uitstraling aan zowel keukens als woonkamers. Ze hebben een stoere en minimalistische esthetiek en passen goed bij een strak en eigentijds interieur. De variëteit in tinten en structuren geeft een ontwerper veel speelruimte, om de ideale keuken of woonkamertegel te vinden. 

  1. Patroontegels

Patroontegels zijn terug van weggeweest en brengen een levendige en persoonlijke uitstraling in zowel keukens als woonkamers. Of het nu gaat om Portugese tegels met opvallende printen, mozaïekpatronen of geometrische ontwerpen, deze tegels voegen een vleugje kunst toe aan je ruimte. Ze kunnen subtiel als accent worden gebruikt of de hele vloer of muur bedekken voor een gedurfde verklaring. Alles heeft tenslotte met jouw eigen smaak te maken. 

  1. Terracotta 

Terracotta tegels stralen warmte en rustiekheid uit en winnen aan populariteit. Ze geven een mediterrane uitstraling en zijn ideaal voor een keuken of woonkamer met een landelijk design. De aardse kleuren en onregelmatige textuur van terracotta voegen karakter toe aan de ruimte waar jij ze in verwerkt. 

  1. Grote Formaten 

Grote formaattegels zijn in opkomst en creëren een gevoel van ruimtelijkheid. Ze hebben minder voegen, wat een strak en eigentijds uiterlijk oplevert. Deze tegels zijn ideaal voor open ruimtes en geven een gevoel van continuïteit. Ze zijn beschikbaar in verschillende materialen, van keramiek tot porselein en zelfs natuursteen.  

Het kiezen van de juiste tegeltrend voor je keuken of woonkamer hangt af van je persoonlijke smaak en de algehele stijl van je huis. Tegels zijn een krachtig ontwerpelement waarmee je je huis kunt transformeren en je eigen stijl kunt uitdrukken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *