eyeglasses, reading glasses, sun glare-1839723.jpg

De voordelen van een markies voor jouw huis

Op zoek naar manieren om je huis koel te houden zonder dat je de hele tijd de airconditioning aan hoeft te hebben staan? Of wil je een stijlvolle manier om je huis wat extra schaduw te geven? Dan is een markies wellicht iets voor jou. De tijdloze zonneschermen kunnen niet alleen jouw huis koel houden, maar ook meer privacy in je huis bieden en voordelen bieden voor de levensduur van je ramen en deuren. In deze blog zullen we dieper ingaan op de voordelen van een markies en waarom jij er ook één zou moeten hebben.

Houdt de zon en warmte buiten

Het meest voor de hand liggende voordeel van een markies is dat het jouw huis beschermt tegen de hitte en zonlicht. Door de schaduw die de markies biedt, blijft de temperatuur in jouw huis veel aangenamer en koeler. Dit kan de afhankelijkheid van airconditioning verlagen, wat niet alleen beter is voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Waarom zou je geld uitgeven aan airconditioning, wanneer je ook kan investeren in een schaduwrijke plek? Markiezen zijn ook nuttig voor in de winter. De zonnestralen kunnen op een laagstaande zon de woning alsnog verwarmen.

Privacy in jouw huis

Markiezen bieden niet alleen schaduw, maar ook meer privacy in jouw huis. Het kan voorkomen dat nieuwsgierige blikken nieuwsgierige blikken van voorbijgangers jouw huis in gluren, het verminderen van jouw privacy. Een markies kan helpen om deze nieuwsgierige ogen weg te houden van jouw persoonlijke levenssfeer.

Duurzame bescherming van jouw ramen en deuren

De meeste soorten markiezen zijn gemaakt van materialen zoals metalen frames en zonlichtbestendige stoffen die bestand zijn tegen alle soorten weersomstandigheden. Als je besluit om een markies te installeren, kan deze bescherming bieden aan jouw ramen en deuren. Dit betekent dat je minder vaak hoeft te investeren in reparaties en vervanging van deze componenten.

Verhoogt de waarde van jouw huis

Markiezen zijn naast praktisch ook stijlvol. Of je nu kiest voor een klassieke of moderne uitstraling, markiezen kunnen een statement maken en de uitstraling van jouw huis verbeteren. Door de voordelen die de markiezen bieden, zoals extra schaduw en privacy, kunnen potentiële kopers zich aangetrokken voelen tot de woning en leiden tot een meerwaarde van jouw huis.

Energiebesparend

Markiezen werken ook energiebesparend. Naast dat het minder behoeftig is aan airconditioning, kunnen ze ook warmte binnenhouden. Dit betekent dat je kunt besparen op stookkosten in de winter. Een schaduw décor met markies heeft in vergelijking met volle zon namiddagen een gemiddelde temperatuur die 10 graden lager ligt. Dit soort shades zijn vooral populair in landen met warme klimaten zoals Italië of Spanje. In Nederland kennen wij deze trends voornamelijk tijdens warme zomerdagen.

Bron: www.rainbow-collection.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *